pondělí 18. října 2010

Geiranger trip - 1. den (15.10.)

Jak bylo avizováno, v pátek jsme se Sandrou, Pepou, Meg a jejími spolužáky vyrazili na trip do Geirangeru. Začátek byl naplánován na pátek 9:30 ráno. Meg ráno teprve balila a jak jsem předpokládal, nijak nemyslela na dost důležité věci jako je oblečení na hike. Kdybych ji neřekl, tak by neměla ani rukavice, čepici a větrovku ... a že se tyhle věci sakra hodily :)) Pepa a Sebastian byli vyzvednout auta, trochu se to zdrželo, takže jsme vyráželi nakonec po desáté. Bylo nás 10, přesně dvě auta po 5 lidech. Složení bylo následující:



1. auto: Já, Meg, Sandra, Eva, Pepa
2. auto: Patricia (Rakousko), Macarena (Španělsko), Julie (Německo), Sebastian (Německo), Valentine (Francie)

V autě jsme chtěli poslouchat rádio, ale norská rádia jsou totálně neposlouchatelná, taky jsme neměli žádná CD, která bychom mohli přehrát. Situaci zachránil kouzelný přístroj jménem iPhone - Meg se bez iPhonu ani nehne a hnedka ho vytasila a začli jsme pouštět hudbu z telefonu. Meg tam má celou svoji sbírku a jak jsem už psal minule - velmi dobrou sbírku. Poslouchali jsme to z repráků toho telefonu, takže kvalita nebyla úchvatná, ale stačilo to. Kde nestačily repráky doplnili jsme zpěvem. Všici jsme byli na trip hodně natěšení, takže celou dobu v autě panovala víc než výborná nálada.








Nejlepší na cestě bylo, že jsme projížděli přes místa, která byla dost zasněžená. Byla to nádhera (celá cesta byla, klidně bychom v tom autě vydrželi dýl, pořád bylo na co se koukat). Všichni jsme z toho měli vánoce. Meg hned operativně přepla hudbu na rockové vánoční koledy (Trans Siberia Orchestra) a jiné vánoční songy. Výborné. První zastávka byla v městečku, kde jsme nakoupili jídlo na celý pobyt. Udělali jsme první společné foto (a že jich za celý výlet nakonce bylo hodně ... opravdu hodně - Meg nás nenechala odpočinout a na každém místě, které si o to aspoň trochu říkalo jsme museli povinně všici zaujmout pozice na focení :))


Druhá zastávka byla v nějaké vesničce, kde krom obchodu a benzínky byla horostěna, trampolína, slacklajna, U rampa a další vychytávky. Samozřejmě jsme se tam chvilu zdrželi a zejména s Pepou, Meg a Sandrou se řádně vyblbli :))





Na místo jsme dojeli někdy kolem půl páté odpoledne. Chata byla oficiálně pro 7 lidí, ale 10 bylo naprosto v pohodě. 7 bylo oficiálně postelí, ale totálně to bylo pohodlné pro 10. Byla to moc pěkná dřevěnka, hodně vybavená ... byla tam elektrika, lednička, dokonce televize ... přesně vybavení, které na chatě nemusím mít. Prostě preferuju útulnější romantičtější chatičky v lese s petrolejkou a kytarou místo elektriky a televize. Jediná vymoženost, která je fakt fajn byla sprcha. Vybalili jsme věci a vyrazili se projít k přístavu městečka Geiranger.






Večer jsme pak s Pepou udělali večeři - rýže se zeleninou a sweet & sour omáčkou. Po večeři se pak začli hrát hry. Zejména Pictionary (dva týmy, jeden člověk vždy kreslí to co je na kartičce, kterou si vytáhl s různými omezeními, které si vylosuje - zavřené oči, levá ruka, ... a ostatní členové týmu hádají co to je) a pak Spoons. Na stole je o jednu méně lžiček než je hráčů, točí se karty a kdo dostane 4 stejné barvy popadne lžičku. Hned jak se toto stane všichni musí nějakou lžičku ukořistit. Tyhle hry se hodně osvědčili a byl to super večer.



Žádné komentáře:

Okomentovat