středa 8. prosince 2010

The Set night

V úterý večer jsme s Meg ladili poslední detaily ohledně středeční/čtvrteční chaty. Musím fakt říct, že veřejná doprava tady v Norsku stojí totálně za houby! V ČR je tohle mnohem lépe pořešené, asi tak tisíckrát. Tady je jednak víc společností, každá má jiné stránky, jízdní řády na webech jsou staré, nefunkční a nejednoznačné a hlavně velmi často jen v norštině a když už člověk najde ten správný, tak se ten bus podle toho stejně neřídí... Trvalo nám dost dlouho než jsme se opravdu ujistili že je to skutečně na hovno a na místo, kam se potřebujeme dostat jede jeden bus za den (!) a to ještě tak hloupě, že vyjíždí v 15:00. Tzn. na chatu přijedem už za tmy :/ Co se dá dělat, jiná možnost opravdu není.

Naštěstí jeden týpek co s náma jede má auto, takže 5 lidí jede jako předvoj připravit a vytopit chatu se saunou. Meg měla být jednou z těch pěti. Ti měli sraz 9:40 v Moholtu na parkovišti. Týpek sám navrhoval sraz až později, ale Meg ho včera přesvědčila, že by bylo fajn začít dřív, protože si tam můžou aspoň užít trochu denního světla a něco podniknout (což je samozřejmě velmi rozumné). 

Když jsme poladili chatu a navečeřeli se, přišla řada na Set. Už dřív jsme byli domluvení, že v úterý večer uděláme The Set night. Mrtě jsme si zahráli. Jsou to fakt vyrovnané hry, o to víc nás to oba baví, protože ani jeden není výrazně lepší než ten druhý. Vítězství jsou vždycky hodně těsná. Abychom si to ztížili tak během hledání setu jsme začli zpívat "Snape, Snape, ... Severus Snape .. Dumbledore!" ... (kdo zná http://www.youtube.com/watch?v=Tx1XIm6q4r4 pochopí - obecně doporučuju se na to video kouknout, je to boží) a to je teprve morda - soustředit se na rytmus a ještě hledat Set. V téhle upgradované verzi Setu (pracovní název je Harry Potter Set) se ukázala jako lepší Meg, páč jak je všeobecně známo ženy dokážou dělat víc věcí zaráz ...

Zapíchli jsme to někdy po půlnoci - ráno Meg čekalo vstávání na chatu. Sranda byla, že Meg totálně zaspala a vzbudila se až 9:45, což bylo tak nějak 5 minut později než měli sraz.

Já byl vzbuzený už od 9:20 a jako bylo mi divné, že Meg není v kuchyni, že ... Ale tak jsem si říkal, že asi vyšla dřív ještě si nakoupit nebo tak něco ... když ale 9:45 začla zmateně ještě rozespalá pobíhat po kuchyni, bylo mi jasné o co jde :) Zavolal jsem Sebastianovi, že Meg se trochu (minimálně o půl hoďky opozdí) a ať na ni počkají. Udělali jsme rychlobalení jejího batohu s rychlosnídani. Pak si ještě dala rychlosprchu a 10:15 Meg vybíhala z baráku - docela slušný čas ta půlhodinka :) Vzal jsem si její klíče od pokoje s tím, že kdyby něco zapomněla (což je velmi pravděpodobné), tak ať mi brnkne, že ji to vezmu. Sranda musí být :))

Žádné komentáře:

Okomentovat