čtvrtek 23. prosince 2010

Let domů a přílet do ČR

Čekal nás docela dlouhý let. Vzhledem k tomu, že jsme měli letenku přes Frankfurt a podle toho jak nám všichni říkali, že je to tam zabité, tak jsme čekali opravdu dost dlouhý let ...

Z Trondheimu do Osla to letělo všechno podle plánu a na čas. V Oslu jsme pak zjistili, že všechny lety do Frankfurtu jsou zrušené. Takže jsme zašli na check-in desk a tam jsme se paní zeptali jak to hodlá pořešit. Ta to okamžitě začla koumat a vykoumala, že nejbližší let jak se dostat do Prahy bude přes Dusseldorf letem, který odlítal jen o dvě hodiny později než náš původní let do Frankfurtu. Takže nám vystavila nové boarding passy do Dusseldorfu a vystavila novou letenku z Dusseldorfu do Prahy. Též zavolala kamsi, aby nám přeložili zavazadla (ptala se jak vypadají). Za nepříjemnost se nám omluvila a spolu s omluvou nám ještě dala každému 150 NOK kredit na jídlo na letišti. Velmi dobrý deal. Měli jsme hlad jako prase a tak to bodlo.



Na letišti jsme potkali kočku, co též letěla z Trondheimu. Dřív jsme se s ní nebavili, ale já ji znal od vidění z přednášek Norwegian history a taky bydlela v Moholtu. Též letěla do Frankfurtu a též ji dali let do Dusseldorfu místo toho, takže jsme čekali spolu - bylo mnohem příjemnější čekat ve více lidech.

Též jsme tam na letišti potkali japonku, co nám dělala sushi u Sandry - se svoji kamarádkou z Koreje letěly do Paříže, ale jejich let zrušili a museli letět až o dva dny později - dostali hotel zdarma - docela hezký výtet po Oslu zdarma si udělaly :)


V Dusseldorfu jsme si pak museli jít vyřídit boarding passy do kanceláře ČSA - tu mělo ČSA společnou s ještě dalšími asi 10 společnostmi a tak tam byla docela fronta ... nebylo to tak strašné. Všechno proběhlo jak mělo a my odletěli v pohodě (letadlo mělo půlhodinu zpoždění, ale to je v klidu v porovníní s jinými lety ten den). V Praze jsme byli něco po deváté večer. Zavazadla nám přijela v pořádku též.


První věc, kterou jsme udělali - zašli jsme si na "typicky české" jídlo ... dali jsme si v KFC kyblík :) Nakoupili nějaká pivka do vlaku a půlnočním vlakem jsme spolu s bandou komeťáků (v Praze hrála Kometa) vydali směr Brno ... docela jsme si to nedávali ... to prostředí, obzvlášť Brněnské nádraží je fakt humusové, do toho hnusné počasí ... a depka byla na světě jak malovaná ...

Teď už je potřeba si jen zase zvyknout. Návrat z ráje je prostě těžký.

Žádné komentáře:

Okomentovat