sobota 25. září 2010

Sobotní hike

V pátek večer jsme byli domluvení s holkama (Alice, Sandra, Tabea) na movie night. Sešli jsme se u Alice (má největší gauč na bytě :) a zkoukli film.

Ještě před filmem jsme začli pořádně plánovat náš trip na Galdhøpiggen (nejvyšší hora Norska - 2469 m n.m.). Chceme tam jet příští víkend. Vypadá to hooodně moc dobře, fest se na to těším. Doufám, že vyjde počasí. Krom tohohle tripu jsme ještě se Sandrou a Tabeou pořešili plán na sobotu (Alice se chtěla učit, tak s náma nakonec nešla) - v rámci tréninku na mordu v podobě výstupu na Galdhøpiggen, jsme se rozhodli, že sobotu strávíme venku, jak jinak než na hiku :) Rozhodli jsme se jít do oblasti Bymarka (západ od Trondheimu).


Vyšli jsme dost brzo - se Sandrou jsme měli sraz po osmé v Moholtu, jeli jsme do centra k Tabee, kde jsme pak jeli tramvají na konečnou (k jezeru, kde jsme si během orientation weeku byli zaplavat). Prošli jsme toho docela hodně, byl to dobrý hike - hlavně nám neskutečně přálo počasí - opět jeden z nádherných slunečných dnů (mám tady na počasí fakt takové štěstí, že mám pocit, že až se vrátím do ČR, tak bude tři měsíce v kuse pršet na oplátku :)) Hlavní cíl byl výšlap na kopec zhruba 550 m n.m, byl odtud nádherný výhled na město, na fjord ...




Cestou jsme potkávali docele málo lidí, takže o to lepší to bylo. Nádherné počasí, žádní lidi, docela dobré tempo a chvilka mordy při výšlapu na vrchol ... ideál :) Celkově to byl zhruba 5ti hodinový hike (nepočítám cestu městem)

Žádné komentáře:

Okomentovat