úterý 21. září 2010

Lofoty - 1. den (15.9.)

Výlet jsme zahájili ve středu 15.9. byli jsme domluveni, že se sejdeme před Bunnprisem (obchod u kolejí) v 13:00. Naložili jsme všechny věci (a že jich bylo fakt hodně, měli jsme hodně velké auto, ale vlezlo se to tak tak, kufr byl plný, jen co je pravda).

Naše auto

V autě jsme vzadu byli docela namačkaní, protože malé batohy jsme museli mít sebou, do kufru už se nevlezli, takže 12ti hodinová cesta do Bodø byla docela morda. Každopádně příroda podél cesty byla natolik uchvacující, že bylo se na co dívat. Přes cestu nám například přešlo asi 10 sobů :)

Raindeers :)

Cestou jsme zastavovali jen na střídání čidičů (celé to víceměně odřídila Pauline s Camille, chvilu řídil i Andreas). Plus jsme udělali zastávku na večeři. Vytáhli jsme vařiče, hrnce a po chvíli byly špagety na světě :) Samozřejmě jsme přípravu těstovin nechali na profesionálovi - Andreas se jako správný ital tohoto úkolu zhostil na výbornou. Vzhledem k tomu, že hrnec, který jsme měli byl opravdu malý, navrhli jsme aby se ty špagety přelomily na půlku. Na to nám Andreas odpověděl nevrlým pohledem a řekl, že kdykoli někdo vaří špagety tak, že je přelomí, zemře jeden ital :)) Musím říct, že jsem zabil už mrtě italů ...

První večeře
Žádně zabíjení italů se nekonalo
Cestou jsme se taky ještě stavili nakoupit jídlo a samozřejmě nějaké pivko, protože stanování bez piva není ono, že ... bylo to drahé jak prase, ale co už :)

Přestávka před naloděním na trajekt
Do Bodø jsme dorazili krásně podle plánu ve 2 ráno. Trajekt nám odjížděl ve tři, takže jsme posvačili (posnídali? povečeřeli? nevím jak se tomu říká ve 2 ráno :)). Trajekt byl drahý. Fakt hodně. Jen za auto jsme platili 500 NOK, za osobu to pak bylo 120 NOK ... Byli jsme hodně unavení, protože v autě jsme moc nenaspali, takže jsme celou 4 hodinovou cestu trajektem prospali (byl dost prázdný, takže každý měl svoji lavičku celou pro sebe). V 7 ráno jsme vylezli na nejjižnější cíp ostrova Moskenesøy ... Bylo zataženo a trochu jsem se bál, že bude pršet (zbytečně naštěstí :)) Dali jsme si malou procházku na útesy, kde jsme posnídali a naplánovali první hike ... Lofoten trip mohl začít!

Na lodi
Snídaně

Žádné komentáře:

Okomentovat