čtvrtek 11. listopadu 2010

Večeře, pivo, plány na víkend

Tento týden se nám s prezentacemi firem roztrhl pytel. Konaly se třikrát - v úterý, středu a čtvrtek.

Se Sandrou a Pepou jsme si tyto zajímavé přednášky v norštině samozřejmě nemohli nechat ujít a šli jsme si je "poslechnout". V úterý to bylo velice férové. Na večeři byla pizza. Nebylo to tak luxusní jak jsme zvyklí, ale zase ta přednáška trvala jen půlhodinu, takže to bylo fér. Ve středu byla též pizza (taky by mohli brát ohledy na nás zodpovědné, co si nenechají ujít žádnou přednášku a servírovat každý den trochu něco jiného, dva dny za sebou to samé jídlo ... jako co to je, toto? :)). Nevýhodou středeční prezentace bylo to, že byla nechutně nudná, dlouhá (víc než hodinu) a po technické stránce velmi špatná (přednášeli jeden starší týpek, jeden mlaďoch a nějaká postarší dáma - jejich HR). Všichni měli nudný monotonní hlas, slajdy měli hrozné - malinké písmo, které se nedalo přečíst. Když nám HR ukazovala jejich stránky tak to byl printscreen z IE6, který byl ještě zmenšený, takže se totálně nedala přečíst ani URL natož tak nějaká informace z těch stránek ...

Brutálně dobře to ve středu pořešila Sandra. Celé prezentace totiž fungují tak, že se na webu zaregistujeme, pak před přednáškou projdeme terminálem, pípneme si svojí studentskou kartou a oni nám dají razítko na ruku. Tím razítkem se prokážeme, že jsme byli na přednášce a pak nás pustí na tu večeři (protože ta je v jiné místnosti). Sandra si chytře z úterka nechala na ruce to razítko a ve středu prostě jen přišla na tu večeři. Šikovně se mezi dav zamíchala a ukázala staré razítko. To děvče se tady s náma fakt naučilo jak se to dělá ... žák předčil učitele. A taková hodná holka to byla :))

Ve čtvrtek s Pepou na přednášku jít nemůžeme, protože jdeme k Johannesovi večer vařit vlastní pivo. Johannes má na to výbavičku, kterou nám půjčí, my s Pepou nakoupili suroviny. Těším se na to fest - mrtě se to vyplatí a je to dostatečně dobré (Johannes nám dával ochutnat to co uvařil) a navíc už jen ten samotný fakt že si uvaříme vlastní pivo je super. Dám vědět jak celá akce dopadla někdy příští týden :)

Jinak v úterý večer jsme se Sandrou opět naplánovali výlet na víkend - jedeme do Stavangeru (hlavně teda do okolí, zejména chceme hikovat v Preikestolenu). Vyjíždíme v pátek brzo ráno a vracíme se v pondělí večer. Těším se moc. Jinak to znamená, že se zase chvilu neozvu, protože samozřejmě nebude přístup na net.

Žádné komentáře:

Okomentovat