úterý 30. listopadu 2010

Sushi session

Na pondělí večer jsem byl pozvaný k Sandře na sushi session. Sandra se kamarádí s jednou japonkou a ta slíbila, že nám udělá sushi. Ráno šla na rybí trh koupit čerstvé ryby - lososa, tresku a ještě jinou bílou rybu. Byly to opravdu luxusní kusy ryby - krásné steaky. Sranda byla když nám japonka řekla, že se sushi naučila dělat tady v Norsku od svých norských kamarádů, že doma jí sushi pořád, ale že vždycky jde do restaurace a doma že to sami nedělají :))


V sedm jsme začali s přípravou a za dvě hoďky byly plné čtyři talíře luxusního žrasa. Sushi jsem dřív zas tak nemusel, ale vzhledem k tomu, že člověk se mění a tím spíš se mění chutě, nebál jsem se to vyzkoušet znova a voilá - chutnalo. Zejména to ale bylo díky těm rybám, které byly vynikající - krásné, čerstvé, syrové ryby.




Po večeři se začalo dezertovat. Cäcilie vytáhla z mražáku zmrlinu. Přecijen venku bylo jen -15 a my zvyklí na -20 jsme potřebovali všici ochladit. S čokoládovým a karamelovým toppingem to byl naprostý luxus. Jako další chod dezertů následovala ... zmrzlina - tentokrát čokoládové kornouty - totální luxus.



Pak následovala série heců, kdy se Pepa nechal vyhecovat aby snědl lžíci plnou wasabi, lžíci drceného chilli, pak lžíci silnějšího drceného chilli a pak ještě dva totálně odporné bonbény z Pakistánu. Saad - spolubydlící Sandry je z Pakistanu a donesl si krabičku jeho oblíbených bonbónů. Něco tak odporného jsem ještě neměl (též jsem ten bonbón vyzkoušel), totálně nechápu jak to může někomu chutnat :))

Žádné komentáře:

Okomentovat