pondělí 29. listopadu 2010

Fondue u Pascala

Na pátek večer jsme byli s Meg pozvaní na večeři k Pascalovi do Steinenu (druhá studentská vesnička, jiná než Moholt). Byla to větší akce s oficiálním názvem "Tapas at Steinen" a nebylo to jen u Pascala, ale i u dalších dvou místech ve Steinenu (u lidí, které osobně neznám, nějací Pascalovi kamarádi).

Nemohli jsme tam samozřejmě přijít s prázdnou, takže jsme se rozhodli, že něco upečeme. Rozhodování bylo docela těžké, páč jsme chtěli něco dobrého, levného, jednoduchého a rychlého. Taková kritéria značně zužují výběr (zejména kombinace levné + dobré je značně restriktivní). Nakonec volba padla na brownies. V obchodě se dá koupit předpřipravená směs, která se jen smíchá s trochou tuku a vajíčkem a člověk má těsto.

Na to kolik cookies z toho těsta bylo to bylo docela drahé, ale zase to bylo fakt rychlé a jednoduché, že ... Z celé směsi za 30 NOK vzniklo 17 cookies, byly sice docela velké, ale i tak ... Nechali jsme je v troubě o něco dýl než by měly být (což teda byla moje vina, protože Meg je chtěla vytahovat už dřív, ale ony vypadaly totálně nedopečené takže jsem říkal že to ještě chvilu chce, ono to tak prý ale má být, páč až to zchladne, tak to prý ztuhne ... příště, no :))

U Pascala se jako hlavní chod podávaly cheese fondue! Což je sýr rozpuštěný v bílém víně (aby se směs spojila přidává se tam kukuřičný škrob). V téhle směsi se namáčí chleba a je to naprosto výborné! Každý přítomný něco donesl - napečeného, navařeného, takže jídla bylo dost a bylo z čeho vybírat. Prostě výborné!


Největší překvápko mi (a samozřejmě i Pepovi) přichystal Johannes s Vincem (kmotři našeho "děťátka"). Přinesli nám totiž ochutnat naše vlastní pivečko. Dali si práci a na lahev udělali etiketu, kde bylo česky (!) napsáno "Pivovar Kozák & Pacula, Speciální silné pivo, svět je dobrý!". Pivečko je naprosto výborné. Je ještě trochu sladké (musí ještě chvilu ležet, ale v úterý to jdeme zalahvovat), ale je fakt dobré. Společně jsme to i s ostatními vypili.




Když se vyjedl Pascalův byt lidi se přesunuli k jeho kamarádům, kde ještě bylo jídlo. My s Meg jsme už zamířili domů, páč ona se chtěla ještě učit a já ... no ne, že bych se chtěl učit, ale jak říkám když se spolu učíme v kuchyni tak jsem docela produktivní a jsem schopný u toho učení sedět a něco si z toho odnést, takže jsem se učil též - ony se ty zkoušky fakt blíží :( ... Spát jsme šli někdy kolem jedné, další den nás čekalo brzké vstávání, protože jsme odjížděli na cabin trip.

Žádné komentáře:

Okomentovat