čtvrtek 4. listopadu 2010

Evi's birthday & surprise party u nás na bytě

V pondělí dopoledne jsem krom přednášky na osm měl ještě meeting s homework group do Software Security. Naštěstí se jadnalo o třetí a poslední úkol do tohohle předmětu a nebylo to nijak náročné, takže se to vyřídilo velice rychle.

Celé pondělní odpoledne se pak neslo ve znamení příprav na oslavu narozenin Evy - nejlepší kamarádky Meg taady. Party se měla konat u nás na bytě a Meg to fakt fest plánovala. Všechno mělo být ve velkém americkém stylu - pozvala mrtě lidí (přes 30! 30 lidí v našem malém bytečku!).

[Od nás z ČR jsem zvyklý, že prostě oslavenec řekne kdy se to půjde zapít do hospody a hotovo, no big deal. Málokdo dělá nějakou party a když už, tak ji dělá sám oslavenec na jím určeném místě. ... V US je to přesně naopak. Oslavenec nikdy nepořádá party - party připraví pro něj jeho kamarádi. Docela dobrý systém - možná by mě to i motivovalo mít rád oslavy vlastních narozenin - protože s tím člověk nemá žádné starosti a připravovat překvapení a dělat radost jiným mě baví, takže bych neměl problém ani s nevlastními narozeninami. Fakt jsem si celou tu narozeninovou party od začátku včetně příprav maximálně užil!]

Se Sandrou jsme byli domluvení, že upečeme Evě dort. Opět jsme zvolili náš čokoládový, protože zatím vždy sklidil úspěch a všem to chutná (čokoláda je prostě čokoláda). Tentokrát jsme prášek do pečiva smíchali s moukou a taky jsme ho použili míň (i když to je jen subjektivní pocit, těžko se to odhaduje, když to člověk bere z té velké plechovky). Každopádně efekt se dostavil a kráter se tentokrát nevytvořil téměř vůbec (malinko jo, ale jen nepatrně). Měli jsme radost, že se to povedlo!




Celé pečení se odehrálo u Sandry (má totiž formu na ten dort, lepší troubu a obecně lepší vybavení kuchyně). Ve dvě jsme tam s Meg a ještě dalšími naběhli. Já se Sandrou jsme pekli dort, zatímco Meg a ostatní připravovali "billboard". Byly to papíry, na každém jedno písmenko, dohromady pak "Happy 21st birthday Evi!!". Zároveň jsme společně doladili plán jak Evu překvapíme. Plán byl následující.

Všichni pozvaní přijdou k nám na byt nejpozději v 6:45pm, aby Eva neviděla žádné známé směřující k našemu baráku. Každý vyfasuje jedno písmeno, všichni se narvou ke mně do pokoje (v pořadí tak, aby se pak snadno sestavil ten nápis). Meg zavolá Evě, že jí chtějí s Patricií předat dárek u nás doma (Eva věděla, že bude nějaká party, neměla ale ponětí kdy a už vůbec ne, že to bude u nás, myslela si že až ji dá Meg dárek tak spolu půjdou někam do centra). Já budu sedět v kuchyni, dělat jako že nic a až Meg zavře dveře od pokoje (kde bude s Evou a Patricií), tak já otevřu ostatním, nalezeme do kuchyně, sestavíme nápis, zhasnem a až Evi vyleze tak se rozsvítí a zařve se "surprise" a zazpívá se. :)

Když jsme dopekli a dodělali všechny nápisy, dobrali jsme se s Meg domů trochu připravit byt na tu big party. Poklidili jsme (opravdu zlehka, protože stejně po party je bordel jak v tanku). Taky jsme připravili papírové talířky a ubrousky se lžičkama na dort, aby nenastaly logistické problémy - až tam bude na 20 metrech čtverečních 30 lidí, tak se těžko hledá lžička a talíř ...

Kolem půl sedmé se začli trousit lidi. Nutno říct, že všichni se dostavili před sedmou, takže nikdo akci neohrozil. Na druhou stranu nám to zkomplikovala Eva, když Meg řekla, že nechce přijít k nám pro dárek, že má moc věcí a ať přijde Meg s Patricií k ní ... to byl trochu problém, že ... Meg to operativně pořešila a s Patricií k ní prostě zašly ji vyzvednout a pomoct ji s věcma, že prý musí k nám přijít, protože ji chce cosi ukázat na kompu a já nevim co všechno si Meg ještě vymyslela, ale každopádně to fungovalo. Byli jsme s Meg domluvení, že až budou u dvěří od naší budovy tak se budou s Patricií nahlas bavit, tak abych je přes otevřené okno slyšel a mohl ostatní zavřít do pokoje.


Fungovalo to jak hodinky a když s Evou dorazili já si četl v kuchyni knížku, vyvalný na židli jako obvykle, všechny dorty, piva, bundy ... prostě všechno bylo schované v mém pokoji, takže totálně neměla tucha, že se něco chystá. Když Meg zavřela dveře provedlo se všechno přesně podle plánu. Bylo to fakt super. Eva byla brutálně překvapená a šťastná až ji tekly slzičky :)) Všici (hlavně teda já s Meg) jsme měli radost, že to klaplo a párty mohla začít!


Celé to bylo naprosto geniální. Před tím jsem se na to vůbec netěšil, 30 lidí (z kterých půlku neznám, protože jak Eva, tak Meg chodí na bussiness school a většina hostů byli jejich spolužíci) natlačených u nás na bytě ... Naštěstí ale pár lidí odešlo dost rychle (ti, které jsem neznal) a když se uvolnil prostor, tak to byla paráda.




Hráli jsme nějakou tu drinking game (než teda došli zásoby piva, které byly bohužel velmi omezené) - tippy cup je to totálně zábavné a fakt jsme to hráli dokud nedošlo pivo. Pak se začlo tančit. Bylo to super, protože jsme byli totální mix národností a zejména maďaři a rumuni totálně umí. My jsme jim ukázali polku, oni nám čardáš a spoustu jiných tanců, které jsem předtím nikdy neviděl, ale vypadaly parádně. No prostě mazec. Meg z toho byla dost unešená - v US totiž mladí lidi vůbec netančí a prý když někdo tančit umí (klasické tance) tak to rozhodně není považované za cool. Tančení školy tam prý jsou, ale jsou to spíš večerní kurzy, kam chodí lidí 40+.


Postupně se vytráceli lidi až nás zbylo 6 (Viola, Eva, Thomass, Pepa a samozřejmě já s Meg). Tahle šestice to táhla do půl třetí do rána :)




Když odešly poslední duše, s Meg jsme odklidili největší bordel, posbíraly flašky a plechovky od piva (dostaneme za ně slušné peníze, kompenzace za ten bordel, co musíme uklidit). Zbytek na nás čeká, ale není to tak hrozné, očekával jsem mnohem horší stav.

Žádné komentáře:

Okomentovat