sobota 21. srpna 2010

Třetí a čtvrtý den

Na středu ráno byly naplánované nějaké informační meetingy už od 9 od rána. Vzhledem k tomu, že jsem šel docela pozdě spát, jsem na meetingy vykašlal a šel jsem tam až na dvanáctou, kde byla v programu bageta zdarma pro studenty, kteří byli na meetingu. Pepa udělal to samé, zamotali jsme se mezi lidi vycházející z budovy a dostali svou bagetu :)

Na odpoledne jsme s Megan naplánovali nákup v IKEA, protože náš byt byl bez jakéhokoli vybavení (ani jeden talíř, hrnek, prostě nic). Megan splašila nějakého Nora s autem, který nás měl vyzvednout u nás ve dvě hodiny. Týpek sice přišel, ale musel si něco zařídit, takže se cesta odložila na 16:00. Nakonec nás vzal do obchodu s jetým zbožím - ale hodně levným - talíř za 5 NOK apod. ... takže jsme nakoupili to nejzákladnější a to co neměli koupíme v IKEA někdy jindy.

Od 17:00 byla naplánovaná další akce s informatikama - teambuilding. Byli jsme rozděleni podle skupinek - my jsme byli jediný international team - měli jsme ale jasnou převahu nad ostatními, protože Jesus was on out side! :) Přidali k nám ještě jednu Norku, protože byla sama ze své skupiny. Jednalo se o soutěž týmů v různých disciplínách - climbing na autobusouvou zastávku, vytvoření nějaké taneční/funny choreografie, pantomima, hraní scénky a plno dalších věcí. Bylo to hodně fajné! Dostatenčně unavení jsme se vrátili na koleje a šli spát, protože nás další den čekal hike.

Zleva: Dmitri, Pascal, Alice, Tabea, Claire
S Pepou jsme se samozřejmě přihlásili na nejdelší hike "for skilled hikers", který měl trvat 5h. Přemluvili jsme další lidi, aby šli taky na dlouhý hike (předtím jsme taky potkali slečnu z německa, která studuje češtinu - jmenuje se Tabea). Počasí jsme měli naprosto ideální - svítilo sluníčko, vál mírný vánek a nebylo nijak vedro. Nasedali jsme do autobusu, vyfasovali čokoládu zdarma a vyjeli vstříc dobrodružství ... mno ve skutečnosti byl pro mě hike trochu zklamáním, protože tam bylo víc než 100 lidí a na 20 minut chůze připadala jedna 10 minutová přestávka ... z těch přestávek jsem byl unavený víc než kdybychom šli, protože jsme pořád ztráceli tempo. Dalo se to v podstatě ujít v sandálích přestože na prospektu psali, že je to pouze pro velmi zkušené hikery s pořádnou obuví ... jediné, proč byla potřeba lepší obuv bylo kvůli bažinatým místum. Stejně se ale našli lidi, kteří to šli v žabkách anebo ještě hůř v uzavřených bílých městských botech :D Nicméně pořád jsem tam byl se suprovýma lidma - Claire, Tabeou, Alicí, Pascalem, Dmitrim a Pepou, takže to stejně bylo fajn. Ale dám si určitě ten hike někdy jen s menší skupinkou v lepším tempu, 100 lidí je prostě moc podle mého vkusu.




Na konci jsme došli k jezeru, kde bylo možné se vykoupat. Vzhledem k perfektnímu počasí jsme se samozřejmě vykoupat šli. Voda byla chladnější, ale zaplavali jsme si a byli spokojení - pěkné zakončení. My s Pepou jsme hned po hiku spěchali na další informatickou akci - BBQ. Ano takovouhle příležitost jídla zdarma jsme si nemohli nechat ujít! BBQ se mělo konat v parku u místní pevnosti. Claire bydlí poblíž, takže věděla kde to je a zavedla nás tam, takže jsme nemuseli bloudit. Když jsme přišli BBQ už bylo v plném proudu, pozdravili jsme Jesuse a Howada a hned si šli pro dva burgery. Ostatní fadderové si nás pamatovali z předchozích dnů jako "crazy Czech guys", takže jsme byli mile přivítání. Byli jsme hladoví, burgery se sýrem byly výborné, takže jsme je během chvíle natlačili a šli koupit nějaká pivka. Po cestě se k nám přidala jedna Norka (taky fadder), která je ve druháku na informatice. Šla taky nakoupit pivka. Vybrali jsme opět jedny z nejlevnějších plechovek a šli to zaplatit. Slečna si zapomněla svoje ID, takže jsme ji ty pivka koupili a vrátili se zpátky do parku. Dali jsme si další burger, a kecali s ostatníma.

Bylo nádherně, takže celý park byl obsazený mladýma lidma dělajcící všechno možné. Přidali jsme se s Pepou ke skupince mediků, kteří si pinkali volleyballovým míčem. Poté co se skupinka rozpadla s náma zůstala nějaká Norka (Kristýna), která si chtěla hodně povídat - my už chtěli odejít, páč jsme byli unavení, ale když na nás vytáhla fakt luxusní chipsy, nebylo zbytí a kecali jsme dál :D Přidal se i Jesus a bylo to zase super.

Za tenhle den jsme naši kvótu získání free food skutečně splnili!

Žádné komentáře:

Okomentovat