sobota 21. srpna 2010

Guided bus tour

Dneska je poslední den z Orientation weeku, který pro nás NTNU (naše univerzita) připravila. Na programu byl guided bus tour po Trondheimu. Ráno jsme se všici sešli na parkovišti v Moholtu (tak se jmenují ty koleje, kde bydlím), kde bylo připravených asi 6 autobusů, které nás měly vzít na projížďku po městě a okolí s průvodcem.

Sešli jsme se opět podobná sestava jako dříve - Claire, Sandra, Tabea, Pascal, Pepa a já. Vzhledem k tomu, že jsme na sebe čekali, nezbylo pro nás (a asi pro dalších 60 lidí) místo. Naštěstí organizáltoři flexibilně přivolali další 3 autobusy a na konec jsme se všici vlezli.

Projížďka trvala asi hodinu během níž jsme zažili krom sněhu snad všechny druhy počasí :) Konečně pravé norské počasí. Říkali nám, že vždy máme být připravení na cokoli, že i když vycházíme za největšího pařáku, může během 10 minut začít pršet. I v červnu tady někdy mívají sníh apod.

Projížďka byla fajn, průvodkyně toho řekla opravdu hodně (možná až moc, protože si to pak člověk nezapamatuje). Hodně míst jsme už s Pepou znali, protože díky tomu, že nemáme lístky na autobus, máme město poměrně prohozené :) Konec cesty autobusem byl v muzeu (spíš skanzenu) na kraji města blízko fjordu.  Mají to tam moc dobře pořešené, historie Trondheimu zajímavá. Např. dříve všichni farmáři, kteří měli více než 6 krav museli vařit vlastní pivo ... divné vzhledem k dnešním cenám piva ... Během návštěvy skanzenu se pořád střídalo polojasno a zataženo / déšť / mrholení / sucho :)

Po skončení prohlídky jsme měli volno - cesta zpět zajištěná nebyla, každý musel jet za vlastní peníze ... takže jsme opět zvolili pěškobus - zase známe město o trochu víc :)

Žádné komentáře:

Okomentovat