úterý 31. srpna 2010

Další přednášky

Včera jsem měl první přednášku Software security. Nebylo to špatné - přednáší to borka, které může být tak 27, pracuje jako head of security department ve firmě, která poskytuje studentům půjčky. Přednáší živě a přestože to bude spíš přednáška typu "Staudek" co se týče obsahu, bude to ok, protože úkoly vypadají zajímavě a některá témata jsou pro mě dost aktuální vzhledem k práci.

Horší to ale bylo s přednáškou z lineárních metod - to je ta přednáška, o které jsem psal, že to přednáší ten Brit, který je dobrý. Na tom se nic nezměnilo ... bohužel ale týpek místo aby (tak jak jsme s Pepou doufali) přidal na tempu tak výrazně zpomalil. Za celou dnešní přednášku jsme si neřekli prakticky nic ... na začátku slíbil metrické prostory ale kulové - dostal se k nim až na posledním slajdu, kde je zadefinoval, nejdřív dost vágně, pak i pořádněji, ukázal nějaké příklady (nedokázal, ale že to metrické prostory jsou) ... hodina a půl předtím byla vata, která se učí tak na střední škole (možná i na střední školu by to bylo pomalé) ... prostě jsme s Pepou nemohli vstřebat to, že tohle je skutečně magisterský předmět ... vím, že to není pro matematiky, ale přesto ... snad to týpek zrychlí ...

Když jsem se vrátil ze školy domů, měla tam Meg svoji kamarádku z Maďarska. Asi hodinku jsme si povídali pojídajíce zmrzlinu značky First price (něco jako Euroshopper u nás :)) s čokoládovou polevou. Meg chtěla vědět jak funguje vláda u nás (jaký máme systém - parlament atd.), ekonomika atd. Tak jsme jí to s Evou (ta její maďarská kamarádka) popsali. Bylo vidět, že Meg, přestože studuje Bussiness school, moc o střední/východní Evropě neví ... mnohými věcmi byla dost překvapená. Jinak Meg tento pátek odjíždí na "Eurotrip". Na 10 dní jede se svou sestřenkou do Francie, Německa a nevím kam ještě. Polezou na Mont Blanc ... závidím, taky bych si dal hike v Alpách ... :)

Večer jsem pak byl pozvaný ke Stefanie. Ještě s Dmitrim a střídavě se Stefinými spolubydlícími jsme hráli karetní hru Uno (neznal jsem to, ale je to stejné jako naše Prší, jen se speciálními kartami). Bylo to fajné a tak nějak jsme se zapomněli a od půl osmé jsme hráli až asi do jedenácti ... :)

Žádné komentáře:

Okomentovat