pondělí 22. července 2013

Kyrgyzstán - 5.7. - Inyl chek den druhý

Ráno, když jsme se vzbudili už to s počasím tak optimistickké nebylo. Ráno v 6, kdy jsme plánovali budíček pršelo, takže jsme vstali až v 7. Zbytek dne bylo střídavě oblačno / slunečno, ale zas tolik nepršelo a nutno říct, že přestože to nebylo zdaleka optimální, bylo to jedno z lepších počasí, které jsme celkově v Kyrgyzstánu na horách měli.

Vyčupali jsme do sedýlka 3650 a pak opět dolů údolím. Nebylo to nic náročného, jak stoupání, tak klesání bylo mírné a tak se šlo dobře co se týče převýšení. Bylo to ale náročné na vzdálenost, kdy jsme ušli hodně délkových kilometrů (celkově za ten den takových 22 km, což je na těžko docela dost).

Zhruba kolem 17:00 jsme došli tam, kam jsme ten den chtěli dojít, tj. zase jsme vyšli kus výš směrem k dalšímu sedlu. Když jsme stavěli stan v 3360 mnm pod takovým jezýrkem, už celkem hustě pršelo. Když jsme ho dostavěli a zapadli dovnitř, spustil se takový slejvák a brutální vítr, že jsme si mysleli, že odletíme i se stanem. Jak jsme byli rádi, že jsme nakonec vzali expediční Pepův stan a ne můj levný. Ten by to nedal. I ten expediční se prohýbal až skoro k zemi pod náporem toho větru. Místo vaření jsme natlačili suché jídlo a šli kolem 18:00 spát. Tedy ležet, usnuli jsme samozřejmě později, s nadějí, že zítra bude počasí lepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat