neděle 14. srpna 2011

Turecko - 25.7. - Cesta přes Budapesť

Celé to začalo v pondělí 25.7. Dopoledne jsem ještě byl práci, po práci zařídil poslední věci před odjezdem (vyměnil peníze - dolary, koupil opalovací krém a jiné drobnosti).

V 17:30 nám jel Studen Agency bus směr Budapešť, odkud jsme měli koupené letenky od nízko nákladové společnosti Wizz Air (z Brna ani Prahy Wizz Air do Turecka nelétá). Už na nádraží u Grandu jsme potkali Martina Křivánka, který taky jel do Budapešti odkud mu letělo letadlo - on ale směřoval na road trip do US.



Do Budapešti jsme přijeli někdy po desáté hodině, letadlo nám letělo až o půl páté ráno. Neměli jsme samozřejmě žádný nocleh, takže plán byl zevlit po městě. To se povedlo dokonale. Nejdřív jsme se prošli kolem Dunaje - město je v noci moc pěkně nasvícené a vypadá hezky. Pak jsme se rozhodli, že zajdem někam na pivko. Těžko se tomu věří, ale najít v centru Budapešti kolem půlnoci otevřenou hospodu se ukázalo jako docela problém. Jsme ale Češi a to by bylo, abychom si nesehnali pivko, že ... Zapadli jsme do jakéhosi karaoke baru (právě díky tomu, že z tama byl slyšet zpěv jsme si toho všimli). Byla tam sešlost asi nějakých Erasmáků, protože ne všichni mluvili maďarsky. Krom toho, že tam byla velká diverzita z hlediska národností, byla tam i větší než obvyklá diverzita z hlediska sexuální orientace :) Ukázalo se že hodná půlka z těch lidí byli gayové :D Mně osobně taková společnost není zrovna příjemná (když se po sobě plazí chlapi), ale bylo tam pivko, dalo se tam sednout a někteří docela hezky zpívali. Pak nás tam barman dokonce pozval na panáka (typická pálinka - známe od Maďarky Evi z Norska) a dovolili nám si taky zazpívat - střihli jsme tam s Pepou "Hammer song" od Peta Seegera. Maďarské pivo nic moc ... ale to už jsme tak nějak zvyklí, že většina cizích piv je slabších než ta česká ...


Někdy kolem druhé nám měl jet autobus z centra na letiště (měli jsme objednaný Wizz Air bus). Když jsme šli na místo, odkud to mělo jet, potkali jsme dva napité, samozřejmě trochu nazrzlé, Iry (ve věku kolem 18), kteří si užívali levného alkoholu ve východní Evropě. Chvilu jsme pokecali - bylo to z jazykového hlediska zajímavé. Irové umí mluvit "standard English" - když mluvil takto, tak nebyl problém mu rozumět - prostě angličtina s trochou přízvuku, když nám ale ukázal jak by mluvil doma v Irsku tak to byl docela mazec ... nerozuměl jsem ani slovo (krom občasného fuckin') ... halt Irové :)


Bus na letiště nebyl ani tak bus jako malá dodávka, který rozhodně nebyl označený tak jak psali na těch stránkách společnosti Wizz Air. Každopádně jsme si ho všimli a na letiště nás to dopravilo. Prošli jsme bez problémy checkinem a čekali na odlet. Ten byl opožděný, protože tam nějaký chlápek neměl cosi v pořádku a musel vystoupit z letadla. Byl jsem tak unavený, že jsem zaspal start letadla (Pepovi se stalo to samé). Probudil jsem se až někdy nad Tureckem. Byly vidět krásné, hodně skalnaté (a taky hodně vyprahlé) hory.

Žádné komentáře:

Okomentovat