sobota 9. července 2011

Pálava trip

Na tento víkend byl původně naplánovaný trip do Dunic - Martin to domluvil a se Stefou se tam už přesunuli ve čtvrtek. Já i Pepa jsme měli jet taky ... ale když jsme se vraceli ve středu z Rožnova, tak jsme oba tak nějak zjistili, že nemáme moc velkou motivaci tam jet - je to dost daleko, bylo by to zbytečně drahé a navíc tam krom polehávání a procházky po asfaltce (sice lesem, ale rovina a asfaltka) není nic moc co dělat.

Rozhodli jsme se teda nakonec, že to prdíme a uděláme trip na Pálavu. Prostě vezmem spacáky a karimatky, trochu jídla a že to tam pochodíme a někde pod širákem přespíme. Prostě jsme se ve čtvrtek rozhodli a v pátek po práci, 15:20 už jsme byli v buse směr Mikulov, žádné velké plánování.

Busy v tu dobu tam jely dva, jeden co jede 50 minut a jeden co jede o půl hodiny dýl. Jako správní ocasi jsme samozřejmě nastoupili do toho co jede déle, že :)

Když jsme dojeli do Mikulova, nejdříve jsme se stavili v informačním cetru, protože jsme neměli vůbec žádnou mapu. Informace byly otevřené a základní mapku tam taky měli. Takže vata. Před tím než jsme vyrazili jsme si dali jedno pivko na cestu, aby se dobře šlapalo.

Kopčeky na Pálavě jsou hodně nízké (zhruba kolem 400 - 500 m) ale je to fakt moc pěkné. Je to jiný ráz krajiny, než na co jsem zvyklý - kopce nejsou nijak porostlé - spíš skalnaté s malým křovím a trávou. Kažopádně se nám to hodně líbilo, nicméně moc nás to neuspokojilo z fyzické stránky - celou Pálavu jsme přešli ještě v pátek večer - je to opravdu hodně malé :) A to jsme se ještě v průběhu stavili na další dva škopky :)

Někdy po deváté večer (těsně po západu slunce) jsme dorazili na zříceninu Dívčí hrádek. Tam jsme narazili na skupinku tří starších paní co tam seděly na hradbách a popíjely vínko - hnedka nám nabídli. Když jsme se přesunuli o kousek dál (do jiné části té zříceniny) potkali jsme skupinky čtyřech mladých lidí, co tam měli večerní piknik - vínko, sýr, olivy ... taky se podělili :) My jim za to zazpívali "Chodíme chodíme hore po dědině" a všichni byli spokojení. Pak už jsme si jen šli najít nějaké místo na přespání. Přešli jsme na druhý kopec a tam to ve trávě zakempili (= trochu pojedli, vytáhli karimatku a spacák a zalehli).

Spalo se celkem dobře (i když kvůli komárům, kteří pořád doráželi jsem musel být celý zavřený ve spacáku a tak mi bylo dost vedro, takže jsem nemohl usnout).

Ráno jsem se vzbuil kolem čtvrté, zrovna když začínal východ slunce - hodně působivé když to slunko vylézalo nad Novými mlýny. Pak jsem ještě zalehl a opravdu jsme vstávali až někdy kolem sedmé ráno.

Plán na sobotu byl sejít dolů k nádrži a vykoupat se v Nových mlýnech, pokvasit chvilu a stopem dojet zpět do Brna. Bohužel když jsme k Mlýnům došli a viděli tu vodu, tak se plán zredukoval na obejít nádrž a dojet stopm do Brna, ta voda byla fakt hnusná - plno řas, leklé ryby, dost bordelu :(

Stopování nám chvilu zabralo ... nejdříve jsme pěšky došli do Strachotína, tam si dali Kofolu a pak jsme šli zpět do Dolních věstonic, kde nám zastavil týpek, který nás hodil na hlavní cestu Mikulov->Brno, kde jsme začli stopovat. Docela to chvilu zabralo než se někdo chytl. Nakonec nám zastavily dvě postarší dámy z Rakouska, co jely na jednodenní výlet do Brna. Pokecali jsme si anglicky a ony nás vyhodili v centru - u nádru. Ideální, pěšo jsem pak došel dom. Velmi příjemný (a silně nízkonákladový) výlet! Dobré to bylo.














Žádné komentáře:

Okomentovat