pondělí 22. srpna 2011

Turecko - 10.8. - Mt. Sivris

Ráno jsme se vzbudili někdy kolem půl deváté. V tom parku se spalo naprosto perfektně. Od jezera byl dobře vlhký vzduch a nebylo ani moc vedro (samozřejmě jsem spal spacákem jen přikrytý). Plán na dnešní den bylo vylézt na Mt. Sivris (1747 m.n.m.), který je kousek od města.

Ráno jsme na snídani natlačili dva kebapy. Pája už tendruhý nemohl, takže jsme s Pepou nakonec měli každý 2.5 kebapu - tomu říkám dobrý start do nového dne :) Pájovi bylo bohužel od rána blbě (přejedl se včera melounem) a tak se rozhodl, že s námi na vrchol nepůjde a zůstane odpočívat v parku.

My s Pepou jsme s plnou polní vyrazili. Podařilo se nám stopnout kamion, který nás vzal docela daleko, takže jsme nemuseli v tom nechutném vedru, které zase bylo šlapat po asfaltce.

Hike to byl hodně pohodový. Jen bylo strašné vedro a my tak nějak vůbec nepořešili vodu. Nepořešili jsme ji tak, že jsme vlastně žádnou neměli. Naštěstí jsme ale narazili na nějaký pramen, takže to bylo ok - voda sice nechutnala nijak dobře, ale ve 40 stupních si člověk fakt nevybírá podle chuti.

Z druhé strany té hory byl vojenský prostor - všude kolem byly cedule a i místní nám říkali ať se držíme mimo. Bez problémů jsme vyčupali na vrchol. Byl tam úplně překrásný výhled na jezero, na město a na hory z druhé strany jezera. Úplně super! Zapsali jsme záznam do vrcholové knihy (krom nás tam byli jen jedni češi a většinou tam byli zapsaní jen Turci - skoro žádní cizinci ... celkem mě to překvapilo).







Cestou zpět se nám opět podařilo stopnout nějakého šéfa. Sice dost pozdě, ale přece. I krátká vzdálenost, kterou člověk nemusí v tom neskutečném vedru jít s batohem po asfaltce bodne. Šéf nás vyklopil přímo před stánkem kebapu ... nedalo se jinak než jeden s coca colou natlačit :)

Pak jsme si ještě dali koupačku v jezeře - bylo to mega příjemné ochlazení. Večer jsme pak zase zašli na čaj - fakt mi sedí tenhle styl - zajít v chládku večera posedět, pokecat a v klidu vypít dobrý čaj ...

Přespali jsme opět na stejném místě jako včera - ten park byl víc než ideální.

Žádné komentáře:

Okomentovat