sobota 12. března 2011

Ukrajina - neděle - odjezd domů

V neděli jsme měli odjezd z Rachivu ve čtyři odpoledne. Spali jsme dlouho, nikam jsme nespěchali. Pak jsme zašli na snídani k "nasrané bábě" - to je ta socialistická kavárnička. Dali jsme si klasicky jajíčka s čajem.

Pak jsme šli nakupovat za poslední hřivny věci na domů - Zuzka s Fikym nakoupili spoustu sladkostí na váhu, nějakou tu vodku a Pítr koupil pro bráchu karton cigaret (to co u nás stojí 80 korun tady stojí po přepočtu 20). Během dopoledne a odpoledne před odjezdem jsme se ještě k nasrané bábě vrátili dvakrát, takže za ten den jsme tam byli třikrát, Pítr dokonce čtyřikrát, protože tam byl ještě úplně ráno na kafe :))




Jako poslední jsme si tam dali celý oběd ... akorát jsme to trochu nevychytali, protože jsme zajistili, že nemáme hřivny na zaplaceni :)) Takže Pepa s Kájošem ještě zaběhli za vekslákem vyměnit 10 éček.

Tak nějak to dopoledne uteklo a my ještě trochu pobrouzdali v parku a pak už jel bus. Čas na návrat.




Cesta ubíhala pomaleji než opačným směrem, ale všechno šlo hladce. I na hranicích docela dobré. Celníci byly značně odrazeni smradem z našich baťohů, takže nás ani nenutili to vybalovat. Bylo to docela štěstí, protože jsme měli v batozích salámy, sýry, škvarky a jiné věci, které se přes hranice (jak jsme se později od autobusáka dozvěděli) převáže nesmí, že je za to 50 éček pokuta ... co už :))


Do ČR jsme přijeli o půl šesté ráno, šel jsem domů si hodit sprchu a o čtvrt na osm jsem už zařezával v práci :)

Žádné komentáře:

Okomentovat