sobota 27. dubna 2013

26.4 - 27.4. - Puťáček Vémyslice -> Tavíkovice

Původně jsme se s Tondou rozhodli, že si vezmeme volno i na pondělí a úterý, spojíme víkend se svátkem 1.5. a pojedeme na trip od Srbska. Michal vypadal, že se přidá, ale nakonec se všem změnili plány a Michal potřeboval vyjet až v sobotu a já se potřeboval vrátit už v úterý a Tondovi tam vlezly meetingy, takže jsme se rozhodli, že Srbsko necháme na jindy až bude víc času, protože by nemělo cenu strávit dva dny ve vlaku, a necelé dva dny tam.

Rozhodli jsme se proto pro jednoduchý puťáček blízko Brna. Tonda zmobilizoval přes FB kamarády a chytl se Roman s Janou, kteří navrhli, že bychom mohli spáchat puťák Vémyslice -> Tavíkovice a my s Tondou souhlasili.

Vyjeli jsme v pátek hned po práci. Vlak do Moravského Krumlova jel v 17:54, tam jsme přestooupili na bus do Vémyslic a na místě jsmě byli někdy po sedmé. Celý den bylo opravdu letní počasí a tak ve vlaku jsme si udělali pohodičku s tradičním lahváčem a než jsme z Vémyslic vyrazili na cestu, jsme si dali ještě jednoho Brnarda v místní hospůdce.

Plán na pátek bylo ujít co nejvíc, dokud budem moct a zakempit to někde. Šli jsme kus i po asfaltce s velice zajímavým výhledem na jadernou elektrárnu Dukovany. Za dědinkou Tulešice jsme se ztratili (jak říkám - trip bez komplikací není dobrý trip :)) a hledali jsme dost dlouho cestu po tmě, s čelovkama. Ale protože nás nic nehonilo, tak jsme prostě začali hledat místo, kde se dá roztáhnout karimatka a přespat. Stan jsme neměli, protože bylo krásně, teplo a hlásili 0% šance deště.

Měli jsme nakoupené špekáčky, cibulku, atd. Takže jsme hlavně chtěli udělat oheň a mít pohodičku se zbylými pivky a tlačivem. Plácek na spaní jsme našli, bylo tam i nějaké suché dřevo, které se dalo použít na oheň, pomocí suché trávy jsme ho rozdělali a pohodička u ohně mohla začít. Panovala super nálada a tlačily se špekáčky. Paráda. Někdy kolem půlnoci jsme zalehli a šli spát.

Takhle dobře se mi venku snad ještě nikdy nespalo. Opravdu jsem usnul okamžitě a spal až do rána, bylo mi akorát teplo, no zkrátka jsem se vyspal do růžova :) Ostatní to měli stejně.

Ráno jsme posnídali a vyrazili jsme do cíle našeho putování. Cesta vedla proti proudu říčky Rokytná a bylo to tam fakt krásné. V podstatě rovina, ale moc hezký les a krajina. Mrtě mi dával pokouřit pyl, protože všecko bylo rozkvetlé a kýchal jsem jak za mlada. Ale dobrou náladu to zkazit nemohlo.

Čupali jsme si to ve velice dobrém tempu a tak se stalo to, že jsme v cíli byli už v jednu odpoledne :) Rozhodli jsme se, že jsme všichni spokojení, že to bylo super a že zajdem na chálku. Dojeli jsme teda do Moravského Krumlova a tam jsme si v hospodě dali pivko a jídlo. Měli tam krásné vesnické porce za vesnické ceny, takže paráda :) Pak z Krumlova vlakem domů.

Všichni jsme byli maximálně spokojení a příjemně unavení ze sice krátkého, ale zato super puťáčku. Je potřeba objevovat i hezká místa skoro "za barákem"!

















Žádné komentáře:

Okomentovat