pátek 29. dubna 2011

Rakouské Alpy - 25.4. - Pondělí - Rax Alpen ferrata

V pondělí jsme vstali v sedm, naposledy se před chatou najedli a vyrazili směrem dolů k autu. Docela nás pořád bolely nohy a tak jsme chvilu uvažovali i o lanovce, ale cena 6E nás bezpečně postavila znovu na nohy a šlapali jsme jak za mlada.

Klukům už taky došly zásoby, tak se chtěli stavit v nějakém městečku nakoupit, jenže jaksi na velikonoční pondělí v Rakousku není otevřeno vůbec nic (ani Billa, Penny a podobné) ... takže něco málo nakoupili na benzínce (nenechte se zmást fotkami, kde kluci vybírají popelnici :))





Když jsme dojeli na parkoviště odkud měl začínat náš poslední trek, tak se docela mračilo. To nás ale nemohlo odradit a vydali jsme se dobýt další dvoutisícovku.

Cesta opět dlouho vedla lesem než jsme se dostali k nástupu na ferratu. TUhle část se nám zlepšilo počasí, svítililo i sluníčko. Když jsme dostali před nástup na ferratu, tak už se v dálce blískalo a přicházely husté mraky. Stejně jsme se ale rozhodli jít.





Nejtěžší byl opět nástup (ale ani ten nebyl nijak těžký). Když jsme došli na rozcestník, kde byla značka na jednu stranu oddělaná a na té straně kam vedla značka byla skupinka lidí, bylo jasné, že půjdem tam, odkud tu značku oddělali :)) Byla to satrá značená cesta, takže nebyl problém.

Když jsme byli asi 300m od chaty pod vrcholem, tak se strhla brutální bouřka s kroupama. Blýskalo se jako prase a když udeřil blesk, tak to bylo neskutečně ohlušující ... měli jsme pocit, že ten blesk uhodil do sloupu s vedením, které vedlo k té chatě ... během 5 minut než jsme došli na tu chatu, tak jsme byli komplet mokří.





Naštěstí se počasí asi během 20 minut spravilo a když jsme za půl hoďky od příchodu chatu opouštěli, tak bylo skoro jasno a zase svítilo sluníčko. Zbytek cesty se šlo výborně. Sestupovali jsme kolem políček kleče a zpomínajíc na páteční kleč-mordu se snažili zavést teorii obtížnosti kleče ... :))





Zhruba ve dvou třetinách sestupu opět začlo pršet a pršelo až než jsme sedli do auta. Byli jsme promočení, ale stejně jsme už jeli domů, takže to bylo fuk.



Cesta domů uběhla hodně rychle, nikde jsme se nezasekali a za tři hodiny od toho co jsme vyjeli jsme už byli v Brně.

Celkové hodnocení - luxusní výletm za 2200 Kč se vším všudy (jídlo, ubytování, doprava) 5 dní v Alpách s nádherným počasím ... co chtít víc ... no vlastně příště už bych chtěl i nějaký ten ledovec a trochu těžší ferratky :)

Kompletní album všech fotek z tohohle výletu je zde: https://picasaweb.google.com/stepan.kozak/AustrianAlps2011#

Žádné komentáře:

Okomentovat