pátek 29. dubna 2011

Rakouské Alpy - 24.4. - Neděle - Flákací den

Po mordovní sobotě jsme se rozhodli, že neděli uděláme odpočinkovou ... vstávali jsme sice relativně brzo (v osm), protože jsme měli u Claudie objednanou snídani (ta jedna, na které jsme se s klukama domluvili, že ji uděláme tržbu). Když jsme vstali Claudia hned na nás, že jsme včera přilši pozdě a že se o nás bála, každému nám dala takovou fake-facku jako správná mamina a už servírovala snídani.

Snídaně byla za 7.5 E a nutno říct, že za ty prachy toho bylo kriticky málo ... zejména teda pečiva. Všeho všudy se ta snídaně skládala z čaje, dvou housek, dvou plátků šunky, několika plátků salámu a sýru a pak tam byl k dispozici med a dvě marmeládky. Co už, halt vysokohorská přirážka.

Pak jsme vyrazili ven na vedlejší kopeček na sluníčko, že budem jen tak zevlit, opalovat se a že uděláme piknik ... z pikniku sešlo, protože jsme nikdo neměli moc co tlačit, takže jsme jen leželi a odpočívali.









To nás ale zhruba tak po hodině přestalo bavit a začli jsme dělat kraviny ... chození bosky přes bodláky, soutěže, kdo vydrží stát naboso dýl ve sněhu, válet sudy nahatí ve sněhu apod ... :))

Když nás i to přestalo bavit, tak jsme se přesunuli k potůčku a máčejíc si nohy jsme hráli asociativní slovní fotbal. Pak jsme se přesunuli na protější kopec, kde Pája vytáhl slivovici ... u toho jsme kecali a čas ubíhal.

Pak jsme šli s Pájou nahoru na chatu si dát čočku ... stála taky 7.5 E, ale co už ... jest se musí a na včeři jsme už nic moc vlastního neměli. Spát jsme šli brzo, protože další den jsme chtěli brzo vstávat, sestoupit do údolí, kde jsme parkovali a přesunout se autem trochu dál, dát si ještě jeden pořádný výšlap nějakou ferratkou a pak večer domů (abychom ušetřili za jednu noc).

Když jsme usínali (což teda bylo někdy kolem osmé večer), tak začalo brutální krupobytí a bouřka. Mazec. Tak silné krupobití jsem snad ještěn neviděl, kroupy stékaly jako potoky ledu ze střechy ...

Když to přešlo, tak jsme se ještě šli projít ven, bouřka krásně vyčistila vzduch, takže se dobře dýchalo a pak i dobře spalo.

Žádné komentáře:

Okomentovat