středa 28. prosince 2011

Rakouské alpy II (11.10.) - Odjezd z ČR

Už delší dobu jsme se s klukama (Pepa, Kajoš) chystali do Alp na ledovec - hlavně jako trénink na další větší tripy. Už dřív jsem si nakoupil výbavičku (mačky, úvazek, karabiny, helma, ...) a tak jsem ji chtěl provětrat :)

Podařílo se nám zlanařit na tenhle trip i Pascala (Švýcar, kterého známe z Norska) - to bylo hodně klíčové, protože Pascal je mrtě zkušený a protože my naopak vůbec (Kajoš trochu jo - už si to předtím v mačkách čupal a i nějaké lavinové kurzy apod. má, ale my s Pepou nic), byli jsme moc rádi, že se ujal funkce horského vůdce a hodně nás toho naučil.

Vyjížděli jsme v úterý kolem osmé od Grandu v Brně. Když jsem došel, Pepa s Kajošem už tam byli a nakládali auto. Od začátku panovala mrtě dobrá ocaská nálada, a tak to má být :) Kombinace já, Pepa a Kajoš je ultimátní :)) Nakoupili jsme v Albertu v Olympii (strategie byla jasné - brát zlevněné nebo Euroshopper věci :))

Jak už bývá naším dobrým zvykem, cestou jsme se samozřejmě několikrát ztratili a zamotali. Co bylo zajímavé, že nejvíc problematická byla trasa Brno - Vídeň :)) Když jsme se před Břeclaví zastavili na benzínce a pak z ní vyjeli, chvíli trvalo než jsme si uvědomili, že jsme najeli sice na dobrou cestu, ale jaksi opačným směrem :) Druhý větší zásek byl ve Vídni, kdy jsme místo abychom ji objeli, vjeli přímo do ní a pak čekali každou chvíli na nějakých semaforech :)

Někde před Salzburgem jsme si dali pauzičku na večeři -uvařili jsme bulgur s hovězí konzervou a natlačili jsme to na jedné popelnici jak za mlada :)

Do Innsbrucku jsme dojeli někdy kolem šesté ráno. Pascal měl přijet v 10. Takže jsme na parkovišti kousek od vlakáče zaparkovali a vyspali se pár hodin v autě - žádný extra spánek, ale i dřímota je lepší než nic.

Žádné komentáře:

Okomentovat